PADRINS DE LECTURA


Els padrins de lectura: una estona per llegir, sentir i compartir.

Els i les alumnes de primer (fillols) i sisè (padrins) es troben per passar una bona estona fent lectura compartida.

El progrés que fan els i les alumnes de primer en relació a les habilitats lectores durant aquest curs és tant que la satisfacció dels seus padrins, sentint-se responsables d’aquest progrés, creix dia a dia.

Els fillols aprenen a llegir amb l’atenció personalitzada del seu padrí. I el padrí llegeix en veu alta per al seu fillol amb la necessitat de regular la lectura per fer-se entendre.

El lligam que s’esdevé entre padrins i fillols és la clau de l’èxit d’aquest projecte, un èxit que va molt més enllà del procés de llegir...

Els padrins creixen en autoestima sentint-se responsables dels seus petits fillols alhora que els fillols creixen en seguretat personal sabent-se protegits pel seu gran padrí/na (sobretot durant aquest curs en què passar d’un pati a l’altre suposa un gran salt).

Aquesta activitat sorgeix del Projecte “Biblioteca” amb la intenció d’impulsar la lectura en els nostres alumnes amb un doble objectiu: desenvolupar la competència lectora i gaudir del pLAer de llegir.

Es du a terme un cop per setmana en grups reduïts de 8 parelles lectores i amb l’acompanyament d’un mestre/a en cada grup.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada